Behandelingen

Afspraak bij tandarts of mondhygiëniste

Elementen Mondzorg ziet u graag ieder half jaar voor een preventieve tandheelkundige controle. In principe heeft u bij Elementen Mondzorg afwisselend een afspraak bij uw tandarts en uw mondhygiëniste.

Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Indien nodig ondernemen we actie om de mondgezondheid te verbeteren. "Kleine" ingrepen bespreken we direct met u en de behandeling volgt, indien nodig, direct of op korte termijn. U kunt daarbij denken aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. Wanneer er "grotere" problemen in uw gebit worden geconstateerd, bespreekt uw tandarts of mondhygiëniste met u of extra behandeling nodig is. Ook vertelt de behandelaar u over:

  • de te verwachten resultaten
  • de risico´s van een behandeling
  • het aantal behandelingen
  • de duur van de behandelingen

Bij uitgebreidere behandelingen informeren wij u over de kosten. Desgewenst kan het behandelplan met de bijbehorende kosten schriftelijk worden vastgelegd. Wij doen dit in elk geval altijd voor behandelingen vanaf  € 150,00. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit.

lees meer

Preventie en mondhygiëne

Voorkomen is beter dan genezen.

Preventie betekent voorkomen. En zoals bekend, is voorkomen beter dan genezen. Bij Elementen Mondzorg is preventie vooral gericht op het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Wat u zelf kunt doen om gebitsproblemen te voorkomen is uiteraard.. uw mond plaque vrij houden!

Uw tandarts en mondhygiënist kunnen een bijdrage leveren door het sealen van kiezen die net doorgebroken zijn, het geven van fluoride, voedingsadvies, het verwijderen van tandsteen en beugelen (in de rij zetten van het gebit). Ook verzorgen de mondhygiënisten een diepgaande reiniging van het volledige gebit en adviseren u over de beste verzorging van uw tanden en kiezen om problemen te voorkomen.

lees meer