Beugel EHBO

Beugel EHBO

 • Met ingang van 17 november 2021 hebben wij een standaardtijd in de agenda gereserveerd voor ortho spoed. (als er iets los of kapot is). 
 • De gereserveerde ortho spoedtijden zijn op: woensdag tussen 11.40 uur en 12.00 uur. Graag wel even bellen voor een afspraak en vergeet niet om de evt kapotte onderdelen van de beugelmee te nemen!
 • Prikkende of uitstekende draad: dek het scherpe stukje af met een bolletje was of suikervrije kauwgom. Alleen als je heel veel last hebt van de uitstekende of prikkende draad, kan je proberen de draad zelf af te knippen met een nagelknipper. Heb je na het afdekken nauwelijks nog last van de draad, dan de draad niet afknippen. Bel de volgende werkdag voor een afspraak.
 • Losse bracket (slotje): zit de bracket los maar nog wel aan de draad vast, dek het dan af met wat was of suikervrije kauwgom. Is de bracket eraf, bewaar de bracket goed, en bel de eerst volgende werkdag voor een afspraak. (neem de bracket mee naar je afspraak) Let op: Als je een afspraak hebt voor beugelcontrole en er is een bracket af, bel dan wel even om de afspraak te verlengen, we hebben dan meer tijd nodig!
 • Los elastiekje/kettinkje: als je er last van hebt kun je het afknippen. Bel de eerst volgende werkdag voor een afspraak.
 • Een uitneembare beugel is kapot of doet pijn: doe de beugel even uit en bel de eerst volgende werkdag voor een afspraak.
 • Spalkje achter tanden: als het draadje prikt kunt je het afdekken met was of suikervrije kauwgom of je kunt proberen het iets te buigen zodat het niet meer prikt. Bel de eerst volgende werkdag voor een afspraak.

Eten en drinken met een vaste beugel. 

Met een vaste beugel moet je je eetpatroon wat aanpassen. Er zijn namelijk wat regels waar je je aan moet houden.

 • Niet op pennen/potloden bijten, niet nagelbijten en geen kauwgom kauwen. Hierdoor kunnen de slotjes los komen.
 • Geen harde of hele plakkerige dingen eten zoals nootjes, lolly´s, toffee´s of harde/kleverige snoepjes.
 • Appels, stokbrood, pizza, spare-ribs mag je absoluut niet afbijten maar even in stukjes snijden en dan opeten.
 • Zo min mogelijk fris en zoetigheid tussendoor.

Uitleg en instructie over beugels vind je op de folderpagina. 
Meer informatie is te vinden op: www.orthodontist.nl 

De tandarts voor orthodontie van Elementen Mondzorg is ingeschreven in het OK register

Voor verdere informatie over beugels kunt u altijd bellen/mailen naar de praktijk of een afspraak maken voor persoonlijk advies: 0599-23 53 00 info@elementenmondzorg.nl

Instructies voor het omgaan met een beugel

Wanneer u op het plaatje klikt, opent de folder met de instructies.

 

uitneembare beugel

vaste beugel

trainers

Instructies

uitneembare beugel vaste beugel trainer

Poetsinstructie

uitneembare beugel vaste beugel